Connect with us

Fastighet

Strandkant och skog kan avgränsa Köpenhamns kommande ö mot Öresund

Publicerad

den

Illustration: By & Havn

Fram till 2070 kan Köpenhamn stadsilhuett byta skepnad i riktning österut mot Malmö och Öresundsbron. Planerna på den nya konstgjorda ön Lynetteholmen som ska byggas i hamninloppet och ge plats till 35 000 nya invånare har ändrats. I den miljökonsekvensutredning som presenterades i veckan framgår att öns östra sida mot Öresund ska få stensättning, strand och ett skogsparti som ska skydda den danska huvudstaden mot framtida stormfloder.

Med uppemot 700 förväntade dagliga lastbilstransporter för att transportera fyllnadsmassor från andra anläggningsarbeten genom delar av huvudstaden hamnade fokus främst på buller, avgaser och att småbåtshamnen i Margrethe Havn stängs av dagtid när miljökonsekvensbeskrivningen för bygget av den konstgjorda ön Lynetteholmen redovisades i veckan. Men i den nya rapporten framgår att den östliga delen av ön planeras bli en kustremsa med sten- och sandstrand och en skog som ska skydda mot bland annat väderförhållanden som stormflod och stigande havsnivåer.

För att fylla ut ön, som planeras mellan Nordhavn och Refshaleøen, ska jord hämtas från andra större anläggningsprojekt i huvudstadsområdet, bland annat från metroutbyggnaden. Arbetet med att avgränsa ön förväntas sätta igång redan nästa år och pågå till 2024. Utfyllnaden av jord väntas starta 2023 och pågår i 33 år, men det kan svänga mellan 26 och 50 år enligt rapporten. Mängden jord som ska transporteras till området uppskattas till i genomsnitt 2,6 miljoner ton per år. Det är bland annat omfattningen av lastbilstrafik som krävs för att transportera jordmassorna till området som har väckt debatt i danska tidningar under veckan. Överborgmästare Lars Weiss (S) har kommenterat till TV2 Lorry:
– Det är viktigt att tänka på att de lastbilarna redan kör idag. Idag kör ungefär samma antal lastbilar ut till Nordhavn där det finns en jorddeponi. Nu ska det köras ut till Öresund istället.

Utvecklingsbolaget By & Havn planerar att anlägga en ny väg över ön Prøvestenen på Amager för att trafiken till området.
– Transporten av jord till Lynetteholm har varit en högt prioriterad sak, där vi har vänt på varje sten. Grannarnas bekymring för lastbilstrafiken har vägt tungt i att vi istället vill etablera en helt ny transportväg bort från bebyggelse, och samtidigt är det också den mest klimatvänliga lösningen, säger Anne Skovbro, vd på By & Havn, bland annat i en kommentar.

Karta: By & Havn

Remisstiden för rapporten sträcker sig till den 25 januari 2021. Alla köpenhamnare bjuds in till informationsmöte kommer att hållas vid tre tillfällen under januari och som, på grund av coronapandemin, livestreamas. Den så kallade ”anlægsloven” väntas behandlas i Folketinget under våren och antas i juni 2021.

I förbindelse med den aktuella remissrundan som nu startas har Länsstyrelsen i Skåne visat intresse för de visuella förhållandena som projektet kan ge från Sverige och potentiell gränsöverskridande miljöpåverkan.

Det var i oktober 2018 som den danska regeringen och Köpenhamns kommun kom överens om ett principavtal för att bygga den konstgjorda ön Lynetteholmen. Ön ska ge plats för Köpenhamn att växa med fler bostäder och arbetsplatser, bidra till att klimatsäkra huvudstaden mot bland annat stigande havsnivåer, ge användning av överskottsjord och bidra till att finansiera infrastruktursatsningar till området som metro och en östlig ringväg.

(News Øresund)

Läs mer

Få vårt nyhetsbrev

E-postadress

Aktuella nyheter

IT / mobiltelefoni25 mars, 2024

Mobilbetalningar blir möjliga före sommaren mellan Danmark, Norge och Finland

Norska Vipps och danska MobilePay, som även finns i Finland, har nu integrerats tillräckligt för att det ska bli möjligt...

Samhälle27 mars, 2024

Ökat intresse för säkerhetsbranschen bland svenska studenter

Intresset för karriärer inom nationell säkerhet ökar markant bland svenska studenter enligt en nyligen genomförd undersökning av undersökningsbolaget Universum som Dagens...

IT / mobiltelefoni25 mars, 2024

Trög mobilmarknad får Ericsson att varsla 1 200 anställda i Sverige

Telekomtillverkaren Ericsson varslar 1 200 av de cirka 14 500 anställda i Sverige med hänvisning till den utmanande mobilnätsmarknaden. Den...

Arbetsmarknad25 mars, 2024

Bidragsberoendet fortsätter att minska i Sverige

Sedan 1990-talet har aldrig så få personer i Sverige försörjts med sociala ersättningar och bidrag. Under 2023 minskade antalet personer...

Samhälle25 mars, 2024

Billigare tågresor över sundet under Eurovisionveckan

Det kommer att gå att resa obegränsat till och från Köpenhamn och inom Skåne under åtta dagar för 700 svenska...

Fastighet22 mars, 2024

Antalet danska sommarstugeägare i Sverige fortsätter minska

I fjol ägdes 9 645 fritidshus i Sverige av danskar. Det utgör en minskning med två procent jämfört med 2022 och...

Näringsliv22 mars, 2024

EQT-ägda danska Molslinjen kräver att upphandlingen av färjetrafiken till Gotland görs om

Svenska riskkapitalbolaget EQT har sedan 2021 byggt upp rederikoncernen Nordic Ferry Infrastructure med danska Molslinjen och norska Torghatten. Nästa steg...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.