Turism/kultur
Nordiska aktörer ska utforska mat från havet

Ostron, musslor och tång är exempel på ätbara djur och alger som kan odlas i havet. Organisationen Havhøst ser en potential i att vi kan skörda och äta mer havsbaserad mat. På fredagen anordnas en nordisk konferens i Köpenhamn med aktörer från Danmark, Sverige, Finland och Norge för att utbyta erfarenheter och information. De svenska medverkande aktörerna är Marint Kunskapscenter i Malmö, Marint centrum i Simrishamn, Kiviks byalag, Länsstyrelsen i Skåne och Göteborgs universitet, medan de danska medverkande är Skovshoved Havhave, Ebeltoft Havhave, Bælthaven Middelfart och Havhøst, uppger arrangören Havhøst för News Øresund. I Danmark har man generellt kommit längre jämfört med övriga Norden när det kommer till kultivering från havet. Det finns mer än 1 000 verksamma havsbönder i Danmark samt många organisationer som utbildar inom marin ekologi, rapporterar TV2 Lorry. (News Øresund)
-
Samhälle31 mars, 2020
Corona i Danmark och Sverige: Detta har hänt
-
Samhälle14 juli, 2020
Utrikesdepartementet förlänger reseavrådan till Danmark fram till den 29 juli
-
Infrastruktur23 januari, 2020
Tågvärden som blivit Öresundspendlarnas favorit
-
Samhälle2 juli, 2020
Danmark öppnar gränsen för invånarna i Blekinge och Kronoberg – Skåne närmar sig gränsöppning
-
Samhälle21 maj, 2020
Sverige behandlas på samma sätt som övriga Norden och Tyskland när Danmark börjar öppna upp gränsen – affärsresor möjliga från måndag
-
Samhälle28 maj, 2020
5 100 bilar kom från besök i Sverige och 2 000 från Bornholm vid den danska köbildningen på Öresundsbron i söndags
-
Samhälle8 juli, 2020
Skåne klarar kravet på låg smittnivå – Danmark väntas ge besked om gränsöppning över Öresund under torsdagen
-
Norden29 maj, 2020
Svenskar upplever orättvisa när de stoppas medan finländarna får korsa gränsen