Connect with us

Fastighet

Svenska fastighetsrådgivaren Croisette startar danskt bolag

Publicerad

den

Per Svensson är vd på Croisette Real Estate Partner som nu etablerar ett danskt bolag. Foto: Croisette Real Estate Partner/DI

Från Malmö till Köpenhamn. Med bolag i både Sverige och Danmark följer Croisette Real Estate Partner de kunder som vill verka på båda sidor sundet, men hoppas även att kunna öppna ögonen för den danska marknaden för fler. Ett danskt bolag har nu etablerats och processen att rekrytera en vd är igång. Efter sommaren öppnar det första kontoret i Köpenhamn och förhoppningen är att det ska följas av fler framöver.

2015 startades rådgivningsföretaget Croisette Real Estate Partner med Malmö som bas. Idag har bolaget fem kontor i Sverige och sedan i december förra året även ett kontor i Reykjavik. Nu tar bolaget klivet över sundet och startar ett danskt bolag. Rekryteringen av en vd för det danska bolaget pågår och siktet är inställt på att öppna ett kontor i Köpenhamn efter sommaren. Innan årsskiftet förväntas bolaget ha en handfull medarbetare i Danmark.

– Vi har långtgående dialoger som kan landa snart. Jag skulle bli förvånad om vi inte har en handfull anställda vid årets slut, men det kan också bli fler. Just nu är fokus på att få en bra set-up från början, men vi kommer minst att följa en tillväxttakt på 100 procent efter det, säger Per Svensson, vd Croisette Real Estate Partner, till News Øresund.

Croisette har sex affärsområden idag: lokalförmedling, transaktionsrådgivning, värdering, kompetensförsörjning, fastighetsförvaltning och försäkringsförmedling. Till en början kommer bolaget att fokusera på tre av dem i Danmark.

– Vi kommer att se till att snabbt etablera uthyrning, transaktion och värdering. Det är våra rena rådgivningsfunktioner och det som vi grundar allt på. Vi ska kunna marknaden riktigt bra, då behöver man vara nära dessa delar. Sen vågar jag inte lova idag att vi kommer att ha alla tre områden igång från dag ett, men det kommer att finnas en bra plan för det. Sen tror jag att det kommer att gå relativt snabbt att få upp de ytterligare tre områdena, säger Per Svensson.

Han märker av ett intresse för den danska marknaden bland investerare från Sverige, men även från hyresgäster som vill etablera sig i Danmark. Dessutom har bolaget internationella kunder som har efterfrågat att Croisettes tjänster ska finnas även i Danmark.

– Därmed har vi lite gratis med oss. Sen har jag vittnesmål från den danska marknaden att man som dansk konsult är ganska selektiv med vilka uppdrag man arbetar med. Det finns mycket jobb så att man kan vara lite kräsen. Det tycker vi är toppenbra. Vi börjar gärna med det svåraste för att bevisa oss där. Det känns som att vi har en perfekt tajming för att ta oss an Danmark, säger han.

Att kunna den danska marknaden och på så sätt kunna öppna kundernas ögon för Danmark kan ge dem tillgång till en större marknad, menar han.

– Om man till exempel tar samhälls- och bostadsfastigheter idag så finns ett utbudsunderskott på möjliga transaktioner idag, kan man då avhjälpa det genom att visa förutsättningarna på andra sidan sundet och det matchar investerarnas riskprofil så breddar det marknaden.

Per Svensson är medveten om att det kan finnas vissa skillnader mellan Danmark och Sverige och vill lära sig mer om dem.

– Det är intressant och blir en del av vår rådgivning när man pratar om affärer på motsvarande sidor, att guida även kulturellt vad man kan räkna med ska hända i en process, säger han och fortsätter:

­– Vi är på det klara med att vi måste ha en dansk organisation på plats i Danmark. Fastighetsmarknaden kommer alltid delvis att vara lokal. Att ha en djup förståelse för affärskulturen är jätteviktigt, det är inte på något sätt att vi tror att vi kommer att jobba precis som i Sverige. En del av våra processer och tankar kommer vara applicerbara, men en del kommer att få justeras efter den danska marknaden. Erfarenheten säger att det nästan är lättare att göra affärer i Danmark, det är betydligt rakare. Det är väl en klassik tes att förhandlingsgången är annorlunda, men i ärlighetens namn är det så i Sverige också ibland. Det finns många exempel på affärer som har dött och återuppstått flera dagar i rad.

På sikt tror han också att Croisette kommer att finnas representerade på fler platser i Danmark.

– Det är viktigt att poängtera att vi tror att Köpenhamn kommer att vara vårt första kontor, men att det kommer att finnas ytterligare kontor i Danmark framåt. Just med anledning av att man behöver var lokal, säger Per Svensson.

(News Øresund – Jenny Andersson)

Läs mer

Få vårt nyhetsbrev

Aktuella nyheter

Samhälle30 juni, 2021

Försiktig optimism om resandet och turismen över Öresund under sommaren – men långt kvar till nivåerna från 2019

Fortsatt stor osäkerhet men samtidigt en försiktig optimism präglar aktörerna inom trafik och turism i Öresundsregionen. Den senaste tiden har...

Samhälle30 juni, 2021

Svenska och danska coronarestriktioner fasas ut den 1 juli

Från den 1 juli får 50 personer, istället för åtta, samlas inomhus för privata tillställningar i Sverige. Begränsningarna när det...

Okategoriserade2 juli, 2021

News Øresund önskar en glad sommar

News Øresund tar sommaruppehåll och är tillbaka igen i början av augusti med bevakningen av vår dansk-svenska region. Redaktionen önskar...

Samhälle29 juni, 2021

Enklare att resa över Öresund i sommar

Svenskar som vill resa till Danmark i sommar har goda möjligheter till det. Alla som är färdigvaccinerade, och två veckor...

Life Science24 juni, 2021

Danska företag och Dansk Erhverv i kontakt med Mette Frederiksen om dansk-svenskt skatteavtal

Läkemedelsbolaget Ferring Pharmaceuticals i Köpenhamn har tillsammans med andra företag och Dansk Erhverv varit i dialog med den danska regeringen...

Infrastruktur28 juni, 2021

Danska infrastrukturplanen till år 2035 är beslutad

I början av april presenterade den danska regeringen sitt förslag till ny infrastrukturplan. Nu har regeringen och flera andra folketingspartier...

Innovation20 juni, 2021

Axis medgrundare Martin Gren: “”Om jag skulle starta ett företag idag skulle det vara i Malmö”

Nätverksvideoföretaget Axis Communications, som sedan 2015 ägs av japanska Canon, har inga planer på att lämna Lund. Tvärtom storsatsar Axis...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.