Connect with us

Fastighet

Svenska fastighetsrådgivaren Croisette startar danskt bolag

Publicerad

den

Per Svensson är vd på Croisette Real Estate Partner som nu etablerar ett danskt bolag. Foto: Croisette Real Estate Partner/DI

Från Malmö till Köpenhamn. Med bolag i både Sverige och Danmark följer Croisette Real Estate Partner de kunder som vill verka på båda sidor sundet, men hoppas även att kunna öppna ögonen för den danska marknaden för fler. Ett danskt bolag har nu etablerats och processen att rekrytera en vd är igång. Efter sommaren öppnar det första kontoret i Köpenhamn och förhoppningen är att det ska följas av fler framöver.

2015 startades rådgivningsföretaget Croisette Real Estate Partner med Malmö som bas. Idag har bolaget fem kontor i Sverige och sedan i december förra året även ett kontor i Reykjavik. Nu tar bolaget klivet över sundet och startar ett danskt bolag. Rekryteringen av en vd för det danska bolaget pågår och siktet är inställt på att öppna ett kontor i Köpenhamn efter sommaren. Innan årsskiftet förväntas bolaget ha en handfull medarbetare i Danmark.

– Vi har långtgående dialoger som kan landa snart. Jag skulle bli förvånad om vi inte har en handfull anställda vid årets slut, men det kan också bli fler. Just nu är fokus på att få en bra set-up från början, men vi kommer minst att följa en tillväxttakt på 100 procent efter det, säger Per Svensson, vd Croisette Real Estate Partner, till News Øresund.

Croisette har sex affärsområden idag: lokalförmedling, transaktionsrådgivning, värdering, kompetensförsörjning, fastighetsförvaltning och försäkringsförmedling. Till en början kommer bolaget att fokusera på tre av dem i Danmark.

– Vi kommer att se till att snabbt etablera uthyrning, transaktion och värdering. Det är våra rena rådgivningsfunktioner och det som vi grundar allt på. Vi ska kunna marknaden riktigt bra, då behöver man vara nära dessa delar. Sen vågar jag inte lova idag att vi kommer att ha alla tre områden igång från dag ett, men det kommer att finnas en bra plan för det. Sen tror jag att det kommer att gå relativt snabbt att få upp de ytterligare tre områdena, säger Per Svensson.

Han märker av ett intresse för den danska marknaden bland investerare från Sverige, men även från hyresgäster som vill etablera sig i Danmark. Dessutom har bolaget internationella kunder som har efterfrågat att Croisettes tjänster ska finnas även i Danmark.

– Därmed har vi lite gratis med oss. Sen har jag vittnesmål från den danska marknaden att man som dansk konsult är ganska selektiv med vilka uppdrag man arbetar med. Det finns mycket jobb så att man kan vara lite kräsen. Det tycker vi är toppenbra. Vi börjar gärna med det svåraste för att bevisa oss där. Det känns som att vi har en perfekt tajming för att ta oss an Danmark, säger han.

Att kunna den danska marknaden och på så sätt kunna öppna kundernas ögon för Danmark kan ge dem tillgång till en större marknad, menar han.

– Om man till exempel tar samhälls- och bostadsfastigheter idag så finns ett utbudsunderskott på möjliga transaktioner idag, kan man då avhjälpa det genom att visa förutsättningarna på andra sidan sundet och det matchar investerarnas riskprofil så breddar det marknaden.

Per Svensson är medveten om att det kan finnas vissa skillnader mellan Danmark och Sverige och vill lära sig mer om dem.

– Det är intressant och blir en del av vår rådgivning när man pratar om affärer på motsvarande sidor, att guida även kulturellt vad man kan räkna med ska hända i en process, säger han och fortsätter:

­– Vi är på det klara med att vi måste ha en dansk organisation på plats i Danmark. Fastighetsmarknaden kommer alltid delvis att vara lokal. Att ha en djup förståelse för affärskulturen är jätteviktigt, det är inte på något sätt att vi tror att vi kommer att jobba precis som i Sverige. En del av våra processer och tankar kommer vara applicerbara, men en del kommer att få justeras efter den danska marknaden. Erfarenheten säger att det nästan är lättare att göra affärer i Danmark, det är betydligt rakare. Det är väl en klassik tes att förhandlingsgången är annorlunda, men i ärlighetens namn är det så i Sverige också ibland. Det finns många exempel på affärer som har dött och återuppstått flera dagar i rad.

På sikt tror han också att Croisette kommer att finnas representerade på fler platser i Danmark.

– Det är viktigt att poängtera att vi tror att Köpenhamn kommer att vara vårt första kontor, men att det kommer att finnas ytterligare kontor i Danmark framåt. Just med anledning av att man behöver var lokal, säger Per Svensson.

(News Øresund – Jenny Andersson)

Läs mer

Få vårt nyhetsbrev

Aktuella nyheter

Politik11 oktober, 2021

Region Skåne skapar eget lager för läkemedel – brist på medicin allt tydligare under coronapandemin

Region Skåne planerar att skapa ett omsättningslager som ska garantera en tillräcklig nivå av läkemedel och skyddsutrustning. Under pandemin har...

Infrastruktur8 oktober, 2021

Trafiken över Öresundsbron på väg att normaliseras

Såväl fordonstrafiken som antalet tågpassagerare över Öresundsbron fortsätter att öka, om än med viss variation enstaka veckor. Förra veckan färdades...

Arbetsmarknad8 oktober, 2021

Undantaget i socialförsäkringen för Öresundspendlare gäller inte längre

Eftersom hemarbete inte längre rekommenderas i Danmark och Sverige och det går enkelt att resa mellan länderna gäller inte längre...

Samhälle8 oktober, 2021

Återstart för regionen och dansk-svenskt samarbete under pandemin diskuterades på nätverksmöte på Sveriges ambassad

Krafttag för att återstarta regionen, möjligheter för den gemensamma arbetsmarknaden och samarbete under pandemin. Det diskuterades under torsdagseftermiddagen tillsammans med...

Kultur8 oktober, 2021

Tankesmedja för nordisk kulturpolitik vill påverka genom samtal

Den nya nordiska tankesmedjan för kulturpolitik, A/nordi/c, presenterades i veckan i Köpenhamn, vid ett möte på Sveriges ambassad. Oberoende och...

Samhälle7 oktober, 2021

Världsledare på plats under nästa veckas förintelsekonferens i Malmö – staden delvis avstängd

Konferensen Internationellt Forum för hågkomsten av Förintelsen och mot Antisemitism den 13 oktober har initierats av svenska regeringen och kommer...

Infrastruktur7 oktober, 2021

Danska transportjätten DFDS har lagt rekordstor order på eldrivna lastbilar från Volvo

DFDS, som är norra Europas största logistik- och transportbolag med över 10 000 anställda globalt och huvudkontor i Köpenhamn, har...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.