Connect with us

Life Science

Life Science-kampanj ska locka talanger till Greater Copenhagen

Publicerad

den

Novo Nordisk är ett av de sju företag som hittils är knutna till Copanhagen Capacitys och Invest in Skånes Life Science-kampanj. Foto: News Øresund

I samarbete med Invest in Skåne arrangerar Copenhagen Capacity en internationell kampanj som ska försöka locka de bästa talangerna i världen inom Life Science till Öresundsregionen. Kampanjen lockar med den skandinaviska välfärdsmodellen, plus den kultur och de sociala förhållanden som regionen är känd för.

Det råder brist på kvalificerad arbetskraft inom Life Science-branschen. Därför arrangerar Copenhagen Capacity och Invest in Skåne, som båda arbetar med det gemensamma varumärket Greater Copenhagen, en kampanj som ska få fler talanger till regionens Life Science-företag. Inom Life Science benämns Öresundsregionen också som Medicon Valley, vilket beskrivs som ”en av de största öppna sektorerna för innovation inom Life Science i Europa”.

– Medicon Valley är en av Nordeuropas starkaste Life Science-kluster. Men regionen är samtidigt okänd bland internationella Life Science-specialister som attraktiv karriärdestination. Med kampanjen kommer vi dels titta på kunskapen om karriärmöjligheterna inom Life Science-klustret och samtidigt locka internationella Life Science-specialister till företagens lediga tjänster, säger Nikolaj Lubanski, chef för Copenhagen Capacity talangavdelning, till News Øresund och fortsätter:

– Samtidigt är Life Science-klustret ett av regionens absoluta starkaste fästen. Därför väljer vi nu att sätta fokus på att exportera denna bransch.

Det som sticker ut med Medicon Valley och Greater Copenhagen är den speciella välfärdsmodellen, företagens organisatoriska struktur och den kulturella livsstilen, menar Copenhagen Capacity. Det är bland annat dessa parametrar som utnyttjas i samtal med potentiella kandidater. På det sättet lockas Life Science-talanger inte bara utifrån en professionell arbetsmiljö utan också av de sociala och kulturella fördelar som Öresundsregionen har att bjuda på.

– Vi försöker övertyga dem med argument om en bättre livsstil, balans mellan jobb och fritid, plan hierarki, välfärdsmodell och så vidare. På så sätt kan vi mobilisera ett intresse för våran del av världen. Vi försöker också nå de delar av världen där företagen inte själva har kunskap eller resurser att nå potentiella kandidater, framförallt Syd- och Östeuropa och Latinamerika. USA och Storbritannien är också intressant då det finns många internationella kandidater som överväger sitt nästa karriärsteg just nu, säger Dan Rosenberg till News Øresund.

Ett exempel på en tidigare kampanj från Copenhagen Capacity är ”Fintech Campaign som sträckte sig från februari 2016 till april 2017. Kampanjen uppnådde 175 000 unika besökare på sin hemsida och lockade 935 sökande samt 13 företag med 36 lediga tjänster.

(News Øresund – Nicklas Bunck Sørensen Andersen)

Fakta: Registrerade företag, kandidater och förväntad nytta av kampanjen

Än så länge är sju företag knutna till kampanjen, bland annat Novo nordisk, CP Kelco och Leo Pharma. Kampanjen har plats för runt 10–15 företag. Företagen betalar 25 000 danska kronor för att få tre jobbannonser synliga under kampanjen och Copenhagen Capacity ska hitta mellan två och tio kvalificerade kandidater för varje tjänst.

På andra sidan finns kandidaterna som via kampanjen kan ansöka om att bli screenade av Copenhagen Capacity i hoppet om att få en anställningsintervju. Historiskt har det gått bra för liknande kampanjer, säger Dan Rosenberg:

– Vi har genomfört fem riktade kampanjer sedan sommaren 2016 och de deltagande företagen har bjudit in 438 internationella kandidater till samtal genom dem. Vi har i dag fler än 5 000 internationella kandidater i våran databas som vi också löpande försöker matcha med företagens lediga tjänster, säger han och fortsätter:

– Vi räknar med att ta emot uppemot 1 500 ansökningar via Life Science-kampanjen.

Läs mer

Få vårt nyhetsbrev

Aktuella nyheter

Infrastruktur8 juni, 2021

Danskt sommarpaket med gratis färjetrafik även i år

Under sommaren kommer det att vara möjligt att resa gratis med färja mellan danska öar och hamnar samt mellan Ystad...

Infrastruktur7 juni, 2021

Snälltågets nattåg till Berlin avgår från den 27 juni – ny rutt över Stora och Lilla Bält

Snälltågets nattåg från Malmö till Berlin har stått stilla under coronapandemin, men den 27 juni återupptar bolaget trafiken igen. Denna...

Veckobrev8 juni, 2021

Läs News Øresunds veckobrev v. 22

Fortsatt ras för hotellen i Köpenhamn Vid utgången av maj låg antalet bokade hotellrum i Köpenhamn i juni och juli...

Politik7 juni, 2021

Tidigare danska statsministerns nya parti kommer heta Moderaterne

Lars Løkke Rasmussen, den tidigare danska statsministern och partiledaren för det borgerliga partiet Venstre, bildar ett nytt parti. Partiet kommer...

Turism/kultur4 juni, 2021

Fortsatt ras för hotellen i Köpenhamn

Vid utgången av maj låg antalet bokade hotellrum i Köpenhamn i juni och juli närmare 90 procent under nivån från...

Politik4 juni, 2021

Folketinget antog lag om bygget av Lynetteholmen – konstgjord halvö i Köpenhamns hamninlopp

Diskussionen kring anläggandet av en ny tre kvadratkilometer stor konstgjord halvö i Köpenhamns hamninlopp, Lynetteholmen, har gått varm de senaste...

Infrastruktur4 juni, 2021

Regeringsavtal som lyfter korridoren Oslo-Hamburg som en grön hubb väntas i höst

Nästa vecka presenteras OECD:s rekommendationer för hur STRING-regionen, som täcker fem städer och åtta regioner mellan Oslo och Hamburg, ska...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.