27 juni 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

2A xx

Published on december 14th, 2018 | by Johan Wessman

0

Lego-arving donerar 100 miljoner dollar till barn i konfliktområden

2018-12-14:

En del av vinsterna från Lego använder Lego Fonden till en donation på 100 miljoner dollar till barn i konfliktområden. Pressfoto från Lego

Lego Fonden donerar 100 miljoner dollar till Sesame Workshop och partnerorganisationerna BRAC och IRC som driver lekstugor för utsatta rohingya barn i Bangladesh och flyktingbarn i närområdena kring Syrien. Det rapporterar Danmarks Radio.

Vinsterna från leksakskoncernen Lego hamnar delvis i Lego fonden som äger  25 procent av Lego (övriga 75 procent ägs av familjen Kirk Kristiansens holdingbolag Kirkbi A/S). Vid utgången av 2017 hade fonden 46 anställda och ett eget kapital på närmare 12,7 miljarder danska kronor. Målet med fonden är att utveckla och inspirera dem som ska bygga framtiden.

– Det är klart att det finns riktigt många resurser till förfogande i fonden och de ska bara ut och göra bästa möjliga skillnad, säger Thomas Kirk Kristiansen till Danmarks Radio. Han är son till Legos tidigare mångåriga direktör Kjell Kirk Kristiansen, och sedan två år ordförande för Lego Fonden. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑