16 juni 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1C xx

Published on mars 26th, 2019 | by Emil Persson

0

Danmark påbörjar arbetet med Fehmarn Bält-tunneln

2019-03-26:

Danmarks transportminister Ole Birk Olesen är nöjd med dagens besked. Foto: News Øresund

Byggandet av tunneln under Fehmarn Bält kommer att starta under hösten, det är de danska partierna bakom Fehmarn Bält-överenskommelsen överens om. Det danska transportministeriet ger därmed grönt ljus till att tunnelbygget påbörjas från dansk sida, men det dröjer fortfarande innan tunneln påbörjas från tyskt håll.

Den danska transportministern, Ole Birk Olesen, är glad efter dagens politiska besked om en dansk byggstart. ”Det gör det möjligt att undvika förseningar tidsplanen, så att tunneln kan öppna 2028”, säger han i ett pressmeddelande.

Från tysk sida dröjer det dock innan bygget kan påbörjas. Den 6 februari i år mottog visserligen det statliga danska tunnelbolaget Femern A/S det underskrivna tyska myndighetsgodkännandet för bygget av Fehmarn Bält-tunneln. Men det förväntas att myndighetsgodkännandet kommer att överklagas till Förbundsförvaltningsdomstolen i Tyskland och domstolsprocessen väntas ta omkring två år. Innan dess kan tunnelbygget inte påbörjas från tysk sida. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑