Connect with us

Fastighet

Två nya svenskförvärv av fastigheter i Danmark

Publicerad

den

Svenska fastighetsbolagen SBB och Wihlborgs har gjort nya förvärv på andra sidan sundet. Foto: News Øresund - Sofi Eriksson

Det nya året har startat med två fastighetsinvesteringar på andra sidan sundet genomförda av svenska bolag. Det är Samhällsbyggnadsbolaget, SBB, som har köpt två fastigheter på Jylland och Wihlborgs som har förvärvat ett kontorshus i Brøndby utanför Köpenhamn.

Svenska Samhällsbyggnadsbolagets förvärv består av en fastighet i centrala Randers på Jylland med domstolsväsendet som hyresgäst och en fastighet i Randers som används som utbildningslokaler. Fastigheterna är 6 200 respektive 6 650 kvadratmeter stora. Det skriver Nordic Property News. SBB gjorde sitt första förvärv i Danmark i maj förra året och i höstas tillträdde Ola Svensson som företagets chef för Öresundsregionen och landchef i Danmark.

Svenska fastighetsbolaget Wihlborgs med huvudkontor i Malmö har förvärvat en kontorsfastighet i Brøndby för 100 miljoner danska kronor. Fastigheten är 19 500 kvadratmeter stor och är belägen i ett område där bolaget finns sedan tidigare.
– Genom att äga flera fastigheter i ett område får vi en effektiv förvaltning och en bra flexibilitet för våra kunder. Wihlborgs äger sedan tidigare ett antal fastigheter i Brøndby och därför var det naturligt för oss att komplettera vårt bestånd när tillfälle nu gavs, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs, i ett pressmeddelande.

(News Øresund)

Läs mer: SBB satsar på båda sidor sundet

Läs mer

Få vårt nyhetsbrev

E-postadress

Aktuella nyheter

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.