Connect with us

Okategoriserade

Integritetspolicy

Publicerad

den

Ansvar för behandlingen av dina personuppgifter:

News Øresund är en oberoende gränsregional nyhetsbyrå som drivs av Øresundsinstituttet, 846502-3250. Øresundsinstituttet är en medlemsfinansierad dansk/svensk ideell förening med säte i Sverige och som drivs utan vinstsyfte och med uppdrag att tillhandahålla oberoende, korrekt och relevant information och nyheter om den gränsregionala utvecklingen i Öresundsregionen / Greater Copenhagen. Verksamheten drivs genom det helägda dotterbolaget Öi Service AB, 556776-9244, där hanteringen av personuppgifter sker. Öi Service AB har därför utvecklat en integritetspolicy som finns att läsa på nedanstående hemsidor.

Varför behandlar vi dina personuppgifter?

För att Øresundsinstituttet genom Öi Service AB ska kunna bedriva sin verksamhet behandlas personuppgifter för olika ändamål kopplade till verksamheten.

Öi Service AB behandlar personuppgifter för att löpande hantera föreningens medlemsregister, för att administrera och informera om löpande föreningsaktiviteter som analyser, nätverksmöten, konferenser, framtagande, bearbetning och utskick av nyheter från den gränsregionala nyhetsbyrån News Øresund samt för att hantera medlemsrelaterade ekonomiska transaktioner som exempelvis medlemsavgifter, konferensavgifter samt debitering av uppdragsanalyser.

Öi Service AB hanterar också personuppgifter gällande våra leverantörer och kunder för att löpande kunna sköta föreningens/bolagets administration, bokföring och marknadsföring.

Öi Service AB är personuppgiftsansvarig för behandlingen av alla personuppgifter relaterade till:

  • Hantering av medlemskap åt föreningen Øresundsinstituttet samt de till medlemskapen kopplade serviceavtalen hos Öi Service AB.
  • Föreningsadministration åt Øresundsinstituttet samt administration inom Öi Service AB.
  • Deltagande i Øresundsinstituttets/Öi Service AB:s konferensverksamhet och nätverksmöten.
  • Debitering av Øresundsinstituttets uppdragsanalyser åt medlemmar och till dem närstående offentliga samarbetsorganisationer via Öi Service AB.
  • Sammanställning av statistik, fakta och analyser med till dessa följande uppföljning.
  • Nyhetsarbete och publicering av nyheter och pressfotografier inom den gränsregionala nyhetsbyrån News Øresund.
  • Kontakt med medlem.
  • Besök på våra hemsidor
  • Publicering av material på hemsida, via nyhetsbrev och sociala medier.

Vilka delar vi personuppgifter med?

Øresundsinstituttet delar via Öi Service AB personuppgifter endast med parter som föreningen har avtal eller överenskommelser med. Bland annat delas personuppgifter med föreningens leverantörer av nyhetsutskick, bokföring och andra administrativa tjänster relaterade till föreningens verksamhet.

I varje enskilt fall ska avtalet eller överenskommelsen med tredje part innehålla ett personuppgiftsbiträdesavtal som reglerar hur tredje part kan och får använda sig av personuppgifterna.

Öi Service AB är alltid personuppgiftsansvarig för personuppgifter som har sin grund inom ramen för föreningens verksamhet.

Personuppgifter kommer inte att överföras till tredje land eller utsättas för automatiserat beslutsfattande. Om Öi Service AB vid enstaka tillfälle måste dela personuppgifter med tredje land kommer den person som uppgifterna berör att informeras om detta.

Hur länge sparas personuppgifter?

Öi Service AB sparar personuppgifter endast så länge det är påkallat med hänsyn till ändamålet. I det fall Öi Service AB bedömer att behandlingen av personuppgifter inte längre är nödvändig kommer uppgifterna att raderas.

Vilka rättigheter har du?

Du vars personuppgifter Öi Service AB behandlar har en rad rättigheter som är viktiga att känna till. Du har rätt att få ett registerutdrag avseende föreningens behandling av dina personuppgifter. Föreningen ska vid begäran av registerutdrag förse dig med en kopia av de personuppgifter som är under behandling. För eventuella ytterligare kopior som du begär får föreningen ta ut en rimlig avgift utifrån administrativa kostnader. I vissa fall kan du även ha rätt till dataportabilitet av personuppgifterna, även en sådan begäran kan du vända dig till Öi Service AB:s sekretariat med. Du har också rätt att få personuppgifter korrigerade om de är felaktiga, ofullständiga eller missvisande. Till dess personuppgifterna blivit ändrade har du rätt att begära att behandlingen begränsas.

Dessutom har du under vissa omständigheter rätt att få dina personuppgifter raderade:

  • Om uppgifterna inte längre behövs för de ändamål som de samlades in.
  • Om behandlingen grundar sig på den enskildes samtycke och du återkallar samtycket.
  • Om behandlingen sker för direktmarknadsföring och du motsätter dig att uppgifterna behandlas.
  • Om du motsätter sig personuppgiftsbehandling som sker inom ramen för myndighetsutövning .eller efter en intresseavvägning och det inte finns berättigade skäl som väger tyngre än dina intressen.
  • Om personuppgifterna har behandlats olagligt.
  • Om radering krävs för att uppfylla en rättslig skyldighet.
  • Om personuppgifterna avser barn och har samlats in i samband med att barnet skapar en profil i ett socialt nätverk.

Du har rätt att när som helst utöva ovanstående rättigheter. Kontakta Öi Service AB:s sekretariat med din begäran. Du har också rätt att klaga på Öi Service AB:s sekretariats behandling av personuppgifter till Datainspektionen. För mer information, besök Datainspektionens hemsida på www.datainspektionen.se.

Har du andra frågor om News  Øresunds och Öi Service AB:s behandling av personuppgifter, tveka inte att kontakta vårt sekretariat. Kontaktuppgifter finns alltid uppdaterade på föreningens hemsida:
www.oresundsinstituttet.org

Läs mer

Få vårt nyhetsbrev

E-postadress


Aktuella nyheter

Samhälle27 oktober, 2020

Skärpta covid-19 restriktioner införs i Skåne – umgås bara med dina närmaste och åk inte kollektivt

Sedan antalet nya smittade med covid-19 ökat kraftigt i Skåne under de senaste dagarna har Folkhälsomyndigheten och Region Skånes smittskyddsläkare...

Norden27 oktober, 2020

FN:s generalsekreterare debatterar coronasamarbete med Stefan Löfven och Mette Frederiksen

Hur har det nordiska samarbetet påverkats av coronapandemin, hur kan det stärkas inför nästa kris och hur ser läget ut...

Infrastruktur27 oktober, 2020

Sundsbussarna ställer tillfälligt in trafiken

Under den närmaste framtiden blir det bara rederiet Forseas färjor som kommer att trafikera rutten Helsingborg-Helsingör. Sundsbussarna beslöt i helgen...

Turism/kultur27 oktober, 2020

Ny hemsida lanserades under coronakrisen: “Vi hade planerat event, tagit fram godis och skulle kampanja för ”Öppet sund”

Tre frågor till Helena Wennerström som i januari tillträdde som ny försäljnings- och marknadschef i Helsingborgs stad. Hon samlade då de...

Danmark26 oktober, 2020

Specialbyggd spansk vakuumtank installeras på ESS

Under måndagen anlände en vakuumtank som byggts i Spanien till European Spallation Source (ESS) i Lund. Det blir den första...

Näringsliv26 oktober, 2020

Boozt ska börsnoteras även i Danmark – vill växa i Norden genom uppköp

Malmöbaserade onlinemodebutiken Boozt vill växa i Norden genom företagsköp och siktar mot att bli en stor aktör även när det...

Politik26 oktober, 2020

Lars Weiss ny överborgmästare i Köpenhamn

Det blir Lars Weiss (S) som blir överborgmästare i Köpenhamn efter Frank Jensen. Fredag eftermiddag valdes han utan motkandidater och...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.