22 juli 2018 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

2A xx

Published on februari 28th, 2018 | by Johan Wessman

0

Malmös gröna obligationer uppmärksammas på Londonbörsen

2018-02-28:

Malmös gröna arbete uppmärksammades under onsdagen på Londonbörsen genom att kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) ringde i klockan och därmed inledde handeln på London Stock Exchange. Arkivfoto: News Øresund

UPPDATERAD. Malmös gröna obligationer uppmärksammades under onsdagsmorgonen på Londonbörsen genom att kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) ringde i klockorna i börshuset på Paternoster Square i London. Det uppger Malmö stad i ett pressmeddelande

De gröna obligationerna skiljer sig från andra obligationer genom att Malmö stad garanterar att pengarna som lånas upp används för att finansiera gröna investeringar i staden. De som investerar i de gröna obligationerna lovas att få direkt insyn i de investeringar som görs. Obligationerna på Londonbörsen som uppmärksammades under onsdagen har ett värde på 1,3 miljarder kronor och utgör cirka 13 procent av Malmös totala upplåning.

Den 29 november förra året emitterade Malmö stad sina första gröna obligationer på Londonbörsen genom ett samarbete med Handelsbanken. Intresset för de gröna obligationerna var då dubbelt så stort som de tillgängliga obligationerna. Resultatet blev en lägre ränta för Malmö stad. Totalt har Malmö en grön investeringsportfölj som uppgår till drygt 3,7 miljarder kronor.
– Stadens världskända miljöarbete ska också genomsyra stadens finansiella arbete. Lanseringen på Londonbörsen är bara början. Andelen grön finansiering kommer att öka i framtiden, det kommer vara lönt att placera grönt, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i en kommentar. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑